Technikai képzés

Megosztom a közösségi oldalakon:

Ma délután az új gépjárművünket kezelő tagjainknak, Szabó Balázs parancsnok meghívására, részletes tájékoztatást tartott Demeter Norbert, győri hivatásos tűzoltó és az Öttevényi ÖTE tagja.

Egyesülettünk Magyar Faluprogram keretében nyert pályázaton és a szanyi önkormányzat, valamint tagjaink hagyományos vasgyűjtési akciójának köszönhetően nemrégiben az Ausztriai Tiefgraben tűzoltóságáról vásárolt egy Steyr 13S23 4×4 Rosenbauer TLFA 2000 típusú Gépjármű fecskendőt. Az autó mielőbbi csatasorba állítása érdekében, Szabó Balázs az öte parancsnoka, felkérte Demeter Norbertet győri hivatásos tűzoltót, aki az Öttevény öte tagja is, hogy ismertesse az autó technikai specifikációit és kezelését Az autó forgalomba helyezése folyamatban van, ezért a felszerelés jelenleg még a régi vonulós járművünkbentalálható . Az autóban lévő kapott felszerelések is nagyon jó állapotban vannak és megkönnyítik a csatasorba állítását. ezek különböző méretű tömlők, osztók, valamint agregátor, kitolható fényhíddal stb.

Műszaki Adatok:

Steyr 6 hengeres soros motorral szerelt, amely turbőfeltöltős 6595ccm és 233LE teljesítménnyel rendelkezik. Hajtása állandó öszkerék hajtás, ami 8+1 fokozattal és felező váltóval és hátsó diferenciál zárral ellátott.

A gyártási év 1991 a fülke 7 személyes.

Szivatyyú Rosenbauer NH30R
3000l/perc 10 bár nyomáson és 400liter/perc 40 bár nyomáson a tejesítménye.
Nyomócsonk 4db B és 2db D magasnyomású a tömlődoboknál.
A tartály térfogata 2000 liter amit 2db B csonkon lehet feltölteni.Beépített habtartály nincs, habfelszívás külső csonkon keresztül lehetséges.

Egyesületünk nagyon örül az új szernek, amellyel gyorsabban és hatékonyabban tud résztvenni egy egy kárelhárítás folyamán.

Köszönjük szépen a technikai ismertetőt!