Cikkek

Megosztom a közösségi oldalakon:

Rólunk írták mások.

Tartályos tűzoltókocsit ért a sok rossz vas

Cs. Kovács Attila – Kisalföld napilapRossz vasból vásároltak járművet maguknak a szanyi önkéntes tűzoltók. Az egyesület tagjai tavaly és tavalyelőtt is összegyűjtötték a helyiektől a fémhulladékot, az érte kapott pénzt pedig félretették.

Régi tervüket váltották valóra a szanyi önkéntes tűzoltó-egyesület tagjai, amikor megvették az 1978-as Steier típusú, víztartályos tűzoltókocsit. Egészen Ausztriáig mentek el érte, 6 ezer euróba került.

Tóth Imre, az egyesület elnöke elmondta: két vasgyűjtés során 2,5 millió forinttal gazdagodtak az önkéntesek. Az elmúlt hónapokban rendszeresen figyelték a hirdetéseket, mígnem a napokban útra keltek. Ausztriában találták meg a számukra megfelelőt. A Steier jó állapotú, 30 ezer kilométert futott mindössze. A tűzoltók maradék pénzükből helyezik forgalomba.

Vasat gyűjtöttek, hirdetéseket olvastak, megvették és hazahozták új járművüket a szanyi tűzoltók.
Vasat gyűjtöttek, hirdetéseket olvastak, megvették és hazahozták új járművüket a szanyi tűzoltók.

A teljes cikk >>>ITT<<< érhető el!


Megvalósult a szanyi önkéntes tűzoltók álma

Megvalósult a szanyi önkéntes tűzoltók álma

Most az öröm szólaltatta meg a szirénát.

Kedden az esti órákban tűzoltó gépjármű szirénája okozott riadalmat a szanyi lakosok körében. Szerencsére ez nem sokáig tartott, hiszen a helybelieknek is tudomásuk volt az önkéntes tűzoltók dédelgetett tervéről, a tartályos tűzoltó gépjármű vásárlásáról. Így hamarosan rájöttek arra, hogy az álom megvalósult, és az önkéntes tűzoltók hazaérkezvén köszöntötték, és értesítették a lakosságot az új gépjármű megérkezéséről.

Kedden reggel az önkéntes tűzoltó egyesület nyolc tagja (Vincze Zoltán, Tóth Imre, Jakab Sándor, Magyar Tibor, Szórádi Sándor, Koós Gyula, Kovács Péter, Völgyi Gábor) és Németh Gergely polgármester fontos céllal indult Ausztriába. Hosszas előkészítés, telefonálgatás után lehetővé vált több tűzoltóautóból kiválasztani a megfelelőt.
Az adott helyen három tűzoltó gépjárművet tekintett meg és vizsgált át a több szakemberből álló küldöttség.Végül meghoztuk a döntést, és egy jó állapotban lévő STYR 4000 literes víztartályú autót vásároltunkk az ausztriai Wilhelmsburgban. Az ár kialkudásában nagy segítséget jelentett polgármesterünk hozzáértése, tapasztalata.
Az ilyenkor szokásos adminisztráció után nagy örömmel indultunk haza.Szany Nagyközség Önkormányzata jelentős támogatást nyújt minden évben az önkéntes tűzoltó egyesületnek. A jelentős értékű gépjármű megvásárlását azonban az tette lehetővé, hogy az egyesület tagjai a 2012 és 2013-as évben közel két és fél millió forint bevételre tettek szert a községben lévő hulladék vas összegyűjtéséből és eladásából. (Erről már írtunk korábbi cikkünkben).

Címkék: önkéntes tűzoltókszany

TOVÁBB A KÉPEKHEZ

Teljes Cikk >>>>ITT<<<<<< érhető el!


Tűzvédelmi gyakorlat Szanyban

2013-11-26 17:38:14

Az éves kiképzési tervnek megfelelően az elmúlt hétvégén a Csornai Tűzoltó Örs szolgálati csoportjának ellenőrző gyakorlat kerűlt elrendelésre. A gyakorlat helye a Szany Interfa Kft. űzeme volt, melyre riasztásra kerültek az űzemi tűzoltók és Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai is.

 

Teljes cikk >>>>>>ITT<<<<<< érhető el!


Tűzoltó verseny Szanyban

2017-05-27 20:21:39

Szanyban került megrendezésre az önkéntes, létesítményi és gyermek tűzoltók első fokú versenye. A nagyszabású rendezvényt az tette ünnepélyessé, hogy Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete ebben az évben ünnepeli megalakulásának 130-ik évfordulóját.

Teljes Galéria >>>>>ITT<<<<< érhető el!


Tűzoltók a Rába partján

Szanyi önkéntesek gyermekgyakorlata

A Rába part már annyi érdekes és hasznos dolognak adott helyet az idők során, hogy szinte természetes a helyszínválasztás. Amint azt korábban már írtam, volt itt árvízvédelmi gyakorlatautós találkozó, vagy családi-baráti összejövetel. Múlt hét végén viszont a Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete hirdette meg gyermekek számára a kerékpártúrával egybekötött gyakorlatot, és ismerkedést a tűzoltáshoz szükséges eszközökkel. Valamint kipróbálhatták milyen egy feladat, a tűzoltó versenyen.

dsc07898.JPG

Nagyon jó volt látni a csillogó szemű lányokat, és fiúkat, akik kellő érdeklődéssel és bátorsággal állták a rájuk szabott feladatokat. Bizony. Lányok is, hisz a Szanyi ÖTE csapatában a felnőttek között nők is szerepelnek versenyen, és jó eredményeket is érnek el. Így tehát természetes, hogy az utánpótlás nevelésben is legyenek lányok.

A teljes cikk >>>ITT<<< érhető el!

 

Hová megy a régi tűzoltóautónk?

Régi tűzoltóautónkat 2020. november 5-én vettük át. A Szanyi Önkéntes Tűzoltóság bajtársai alacsony rakodógépet szerveztek, hogy régi tankunkat Magyarországra hozzák. A hatályos magyarországi Corona-szabályok miatt az elvtársaknak nem sikerült az eredeti terveknek megfelelően személyesen átvenniük a mentőjárművet.

Hol van Szany?

Szany a „Nyugat-Dunántúl” magyarországi régiójában található Győr-Moson-Sopron megyében (járás: Raab-Wieselburg-Ödenburg) Tiefgrabenben azt mondanánk: „Félúton a Fertő-tó és a Balaton között”. A pamhageni határátkelőtől kb. 50 perc Szanyig. A közösségnek több mint 2300 lakója és 965 lakóingatlana van. Az önkormányzat legnagyobb üzleti vállalkozása egy német kárpitozott bútorgyártó vállalat, amely több mint 500 embert foglalkoztat. Néhány építőipari cég mellett az önkormányzatot a mezőgazdaság uralja. A közösségben aktív klubélet zajlik sportklub, néptáncegyüttes, horgászegyesület, vadásztársaság, galambklub és természetesen a tűzoltók részvételével.

Szany önkéntes tűzoltóság / Magyarország

Szabó Balázs parancsnok meséli el

Christian Stoxreiter ÖA képviselőnkkel folytatott beszélgetés során Szabó Balázs parancsnok beszámol tűzoltóságáról és arról, hogy mi vár régi tankunkra. Balázs 6 éve parancsnok Szanyban, korábban 14 évig dolgozott a hivatásos tűzoltóknál. Most a helyi kárpitgyárban dolgozik, és havonta hat napot az Audi győri győri tűzoltóságánál. Balásszal a szanyi tűzoltóságnak magasan képzett parancsnoka van, aki a hivatásos tűzoltói tapasztalatok mellett veszélyes áru-tanácsadó, robbanóanyag-szakértő és képzett rendőr is. Balász elmondja:

„A Szanyi Önkéntes Tűzoltóságnak jelenleg 21 aktív tagja van, és évente 10–20 misszióra vagyunk figyelmeztetve. A helyi területen kívül is riasztunk,   például amikor a csornai hivatásos tűzoltóság szolgálatban van, akkor 20-30 kilométerre lévő helyeken riasztunk. Ilyen esetekben gyakran elsőként érkezünk. „

A teljes cikk >>>ITT<<<< érhető el!

 

 

Az előző tank Tiefgraben megérkezett Szanyiba – az öröm nagy

Szany FF elvtársai terjedelmes képanyagot küldtek nekünk. A képeken a régi harckocsink mellett a tűzoltóság is látható. Nagy a lelkesedés Szanyban az előző harckocsi pályázatunk iránt. Amint a fotókon látható, a tartályt sötétedésig több órán keresztül próbálták az első tartályon. Minden jót!

 

A teljes cikk >>>>ITT<<< érhető el!


Beavatkozások 2020. nov. 16–22.
2020. november 25. 12:52
Önkéntes tűzoltóink országszerte számos helyen avatkoztak be; az ezzel kapcsolatos válogatásunkat tesszük közzé.

Bács-Kiskun megye

szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók kaptak bejelentést, miszerint Tasson a Soroksári-Duna parton az egyik stégnél egy holttestet találtak a vízben. Az esethez még a Kunszentmiklós ÖTP, mentők, rendőrség érkezett ki. Az egységek a testet kiemelték a vízből majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, a helyszínt a rendőrség vette át. A tragédia körülményei ismeretlenek.

 

Hajdú-Bihar megye

Két gépjármű ütközött csütörtök délután Geszten, a Kossuth Lajos utcában. A balesethez riasztott komádi önkéntes tűzoltóság egysége félpályás útzár mellett átvizsgálta a járműveket és a helyszínt biztosította. A baleset három könnyű sérültjét további megfigyelésre a mentőszolgálat kórházba szállította.

 

Fejér megye

Furgonnal ütközött egy személygépkocsi csütörtök délután a 7-es főúton, Székesfehérvár határában. A Szabadbattyán felé vezető szakaszon történt balesetben az autó bal első kereke kiszakadt, a gyógyszereket szállító furgon keresztbe fordult az úton. A személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, holttestét a székesfehérvári hivatásos és önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül. Az autó utasát és a furgon vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

 

Győr-Moson-Sopron megye

November 16-án a szanyi önkéntes tűzoltók riasztást kaptak, miszerint Szany Széchenyi utcában rosszullét miatt segítségre van szükség. Az önkéntesek 5 fővel a helyszínre vonultak, ahol a cukorbeteg idős hölgy már eszméleténél volt. De mivel gázszagot jeleztek, ezért szellőztetés mellett a vezetéket elzárták és ellenőrizték a tűzhelyet és a gáz fogyasztó berendezéseket, a hivatásos tűzoltók kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Később a gázművek szakemberi is a helyszínre érkeztek.

 

Teljes cikk >>>>>>>ITT<<<<<<<<< olvasható!