MTSZ

Megosztom a közösségi oldalakon:
Magyar Tűzoltó Szövetség - Információs portál
FŐOLDALSZERVEZETI INFORMÁCIÓKHÍREKKERESÉSTAGJAINKDOKUMENTUMOKKAPCSOLATENGLISH

További hírek

A megújuló MTSZ-ben folyó szakmai munka „motorjai” a tagozatok, a szakmai és az eseti bizottságok. Ez a felosztás biztosítja, hogy a komplex munka a megfelelő szakértők és döntéshozók elé kerül, illetve, hogy a feladatmegosztás jól működjön.

Ráadásul a tagozatok és a bizottságok egyfajta átmenetet, hidat képeznek múlt és jelen között. A tagozatok esetén így néz ki a felosztás:

  • Létesítményi tűzoltósági tagozat – ez természetesen a jelenlegi LTSZ, amely annak szabályzói szerint fog működni. 
  • Önkormányzati tűzoltósági tagozat – ez pedig a jelenlegi ÖTOSZ, amely az ott meghatározottak alapján folytatja működését.
  • Önkéntes tűzoltó egyesületi tagozat – a fővárosi és a megyei tűzoltó szövetségekből áll, saját maga által megállapított ügyrendje szerint működik.

150 éves az MTSZ


Illusztráció: a Magyar Nemzeti Bank által az MTSZ és a szervezett tűzoltás 150 éves évfordulójára kibocsátott 50 Ft-os pénzforgalmi érme első napi veretének díszcsomagolásos képe

Százötven éve, 1870-ben alakult meg a Magyar Országos Tűzoltó Szövetség, a jelenlegi Magyar Tűzoltó Szövetség közvetlen jogelődje. Másfél évszázad történelem: nem csupán a tűzoltóké – legyen szó akár önkéntes, akár önkormányzati, akár létesítményi tűzoltókról –, hanem egész Magyarországé. Nincs mit csodálkozni ezen: a szövetség egész élete, a mindennapjai, tagjainak küzdelmei elválaszthatatlanul összeforrottak hazánk történéseivel.

A jubileumi év részeként a Magyar Tűzoltó Szövetség 2020-ban kiadványokkal, programokkal emlékezik meg az eddig munkáról, a dicső múltról, melyekről honlapunkon számolunk be.

Bízom benne, hogy Ön, tisztelt Olvasó, figyelemre érdemesnek találja történetünket.

Budapest, 2020. február 1.


Dobson Tibor
tűzoltó dandártábornok
elnök
Magyar Tűzoltó Szövetség