Önkéntes segítség, megtisztult temető, összevágott szociális tüzifa.

Megosztom a közösségi oldalakon:

Szombaton egyesületünk 7 fővel segített, hogy az önkormányzat mielőbb kiszállíthassa, a rászorulóknak szánt tűzifát. A Kisalföld újságban megjelent cikk részlete:

Az önkéntes, illetve társadalmi munkával kapcsolatban egyébként az a tapasztalatom, hogy minél nagyobb egy település, annál nehezebb összehozni az embereket. Egy nagyobb községben, mint például Szany is, sokkal inkább elvárják az önkormányzattól, hogy megoldja a problémákat. Kisebb falvakban jobban megmozdulnak a helyiek – összegezte Funtek János.

A jegyző hozzátette: a szociális tűzifa feldolgozásához, kiosztásához is a szanyiak segítségét kérték. Az önkéntes tűzoltók vállalták, hogy fűrészt ragadnak.

– Az erdészettől nagyon vastag rönköket kaptunk, amihez kellettek a megfelelő eszközök és az erő. A tűzoltók szívesen segítettek, így a rászorulók megkapják a támogatást. Összesen százegy köbméternyit osztunk ki hetvenkét kérelmezőnek. Egy-egy család egy-másfél köbméter fát kap. A kiosztás folyamatosan halad, karácsonyig a kilencven százalékát eljuttatjuk az igénylőknek, a többiek a két ünnep között kapják meg – tájékoztatott Funtek János.

Teljes cikk ITT olvasható!